Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Chokladkaka med guldkant

Ett lyxigt recept som passar lika bra till nyår som till bröllop!

Vote
(2)

Räcker till 1 springform

Räcker till...

1 springform

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 60 g mörk choklad
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 75 g socker
  • 2 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
  • 2 st äggulor
  • 1 påse Dr. Oetker Mandel skalad hackad
  • 50 g mandelmjöl
  • 2 st äggvitor
Glasyr:
  • 250 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk smör
Dekoration:
  • Dr. Oetker Black & Gold strösselmix efter behov
  1. Sätt ugnen på 190 grader varmluft och smörj springformen.

    Smält chokladen över vattenbad. Vispa samman smör, socker och vaniljpasta i en skål. Vispa ner äggulorna en i taget. Rör ner chokladen, mandeln och mandelmjölet.

    Vispa äggvitorna styvt och vänd försiktigt ner i smeten.

    Fördela smeten i springformen och grädda kakan i 15-20 min. Låt svalna på ett galler.

  2. Glasyr och dekoration:

    Hacka den mörka chokladen och lägg i en skål. Värm grädde och smör tills det nästan kokar och häll över chokladen. Låt blandningen stå 5-10 minuter så att chokladen smälter. Blanda därefter ordentligt.

    Sätt kakan på ett pappersklätt galler. Fördela glasyren över kakan och dekorera med guldströssel. Låt glasyren sätta sig innan du lyfter över kakan på ett serveringsfat.