Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(193)

Chokladkaka med himmelsk glasyr

Tinko

Vote
(193)

Räcker till 1 avlång bakform ca 34*22cm

Räcker till...

1 avlång bakform ca 34*22cm

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Kakan
  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 4 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
Glasyr
  • 100 g Philadelphiaost
  • 60 g smör rumsvarmt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 4 dl florsocker
Kakan
  1. Slå på ugnen på 175grader. Smält smöret samtidigt som du vispar ägg och socker pösigt. Rör ner smöret.

  2. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smeten. Smöra och bröa en form och häll i smeten.

  3. Grädda kakan långt ner i ugnen i 20min. Låt stå och svalna.

Glasyr
  1. Lägg philadelphian i en skål tillsammans med smöret, vaniljsockret och kakaon. Mosa med en gaffel tills det blir en slät smet.

  2. Sikta ner florsocker och rör om.

  3. Bred på glasyren på den avsvalnade kakan och dekorera med strössel, silverkulor... Vad du vill!