Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(32)

Chokladrutor

Vote
(32)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till ca 30 bitar

Räcker till...

ca 30 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smält smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 3 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1,5 dl mjölk
Topping
  • 100 g smör rumstempererat
  • 4 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • Dr. Oetker jordgubbskulor
  1. Värm ugnen till 175 grader.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggvispet växelvis med mjölken. Tillsätt det smälta smöret.

  3. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 30 x 40 cm. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter.

  4. Rör ihop smör, socker, kakao och vaniljsocker.

  5. Låt kakan svalna. Bred på glasyren och strö på generöst med dekorationsströssel! Skär i rutor.