Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Chokladrutor med mintglasyr

Recept på en långpannekaka med smak av choklad och mint. En god variant på kärleksmums.

Vote
(8)

Räcker till 1 liten långpanna, ca 25x35 cm""

Räcker till...

1 liten långpanna, ca 25x35 cm""

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

  • 175 g smör
  • 0,5 dl kakao
  • 3,5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 dl mjölk
Dekoration:
  • 3 dl florsocker
  • ca 2 msk vatten
  • 1 tsk Dr. Oetker Pepparmintsarom
  • Dr Oetker Blandat strössel
  1. Smält smöret och tillsätt kakao

  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker luftigt med elvisp.

  3. Rör ihop mjöl och bakpulver och vänd ned det i äggsmeten. Tillsätt kakaomjölken.

  4. Häll smeten i smord liten långpanna och grädda i 200 grader ca 25 minuter. Känn med sticka att kakan är klar.

  5. Låt kakan svalna på bakgaller.

  6. Blanda florsocker med pepparmintsarom och vatten. Rör till en slät glasyr. Bred ut glasyren över kakan och strö över strössel.