Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladsockerkaka
Gjord med Lindahls Grekisk Yoghurt.
Räcker till 1 st 1,5 liters sockerkaksform
Räcker till...
1 st 1,5 liters sockerkaksform
Ingredienser
Så gör du
- 2 dl Lindahls Yoghurt
- 100 gr smör
- 1 dl vatten
- 1 msk koncentererad apelsinjuice
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk kakao
Smör och ströbröd till formen.
Smält smöret och låt svalna.
Blanda socker och kakao. Sikta mjöl, bakpulver och vaniljsocker över sockerblandningen.
Rör ihop smör, ägg, vatten, juice och yoghurt och blanda allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad kakform (ca 1½ liter).
Grädda kakan i 170 grader ca 50 min. Låt vila i fem minuter innan kakan tages ur formen.
Låt svalna före servering.