Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Citron- och vallmokaka
Recept på en frisk och mjuk citron- och vallmokaka som har en syrlig citronglasyr över sig. Dekorera gärna den med ätbara blommor.
Räcker till 1 sats
Räcker till...
1 sats
Recepttyp
Mjuka kakor
Sockerkaka
Ingredienser
Så gör du
Kaka
- 150 g Smör
- 2 dl Strösocker
- 2 st Ägg
- Citronzest från en citron
- 3 msk Vatten
- 0,5 dl Blå vallmofrön
- 3 dl Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
Citronglasyr
- 2 dl Florsocker
- Citronjuice från en citron
Kaka
- Sätt ugnen på 175 grader. Bröa en sockerkaksform, ca 1, 1/2 liter. Här har jag använt mig av en Nordic Ware Heritage Bundtlette form.
- Rör ihop smör och strösocker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och vispa.
- Blanda i citronzest, vallmofrön, vetemjöl och bakpulver. Häll mjölblandningen i äggsmeten och vispa ihop.
- Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills kakan är klar, känn med provsticka. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
Glasyr
- Häll i florsocker i en skål och tillsätt citronjuicen. Om du vill ha den lite tjockare så tillsätt mer florsocker.
- Se till att kakan har svalnat ordentligt innan du häller över glazyren.
- Dekorera gärna med ätbara blommor och lite mer vallmofrön över glasyren.