Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Citronkladdkaka

Recept på citronkladdkaka som är både syrlig och söt tack vare den vita chokladen. Kakan är lättbakad och blir extra tjusig med spritsad grädde och nonpareille som dekoration. Passar både som vardagsfika och som t.ex påskdessert.
Vote
(3)

Räcker till 10-12 pcs

Räcker till...

10-12 pcs

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g Smör
  • 100 g Vit choklad
  • 2 st Ägg
  • 2 dl Socker
  • 1 st Citron stor
  • 2 dl Vetemjöl
  • 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
  • 0,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
  • 1 krm Salt
  • Kokos
Dekoration
  • 3 dl Vispgrädde
  • Dr. Oetker nonpareille strössel
  • Citrontimjan
  1. Hacka den vita chokladen.
  2. Bryn smöret och rör ner den vita chokladen så att den smälter ihop med smöret. Ställ att svalna lite.
  3. Ta fram en ny bunke och vispa ihop ägg och socker till vitt fluff och sikta sedan ner torrvarorna.
  4. Vänd runt och häll sedan i smör- och chokladblandningen.
  5. Tvätta citronen noga och riv ner zest och saft från citronen i smeten.
  6. Blanda ihop allt och häll i smord form som du "bröat" med kokos.
  7. Grädda i ca 17-20 min i 165 °c.
  8. Kakan skall inte vara helt genombakad utan vara lite lös i mitten och kommer sjunka ihop när du tar ut den.
Dekoration
  • Innan servering när kakan är helt sval - spritsa på grädde och dekorera med nonpareille strössel och gärna några kvistar citrontimjan.