Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 150 g smör
- 2 dl socker
- rivet skal från en tvättad citron
- 2 ägg
- 4 msk citronsaft
- 1 påse (50 g) Dr. Oetker Hackade Mandlar
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1/2 dl mjölk
Glasyr
- 3 dl florsocker
- 1 krm Dr. Oetker gul hushållsfärg
- ca 3 msk citronsaft
- ev. 1-2 msk vatten (för en smidigare konsistens)
Rör smör, socker och citronskal mjukt och smidigt. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mandel och citronsaft.
Rör samman vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd försiktigt ned det i smeten tillsammans med mjölken.
Häll smeten i smord springform, ca 22 i diameter. Grädda ca 45 minuter i 175 grader.
Känn efter med sticka att kakan är färdig, gräddningstiden varierar med olika ugnar. Låt kakan svalna under bakduk.
Rör samman florsocker, citronsaft och hushållsfärg till en smidig glasyr och bred den över kakan.