Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Citronrutor

Recept på mjuk kaka med fräsch syrlighet och ljuv smak av vanilj. 
Foto: Simona Muntean

Vote
(6)

Räcker till ca 16 st bitar

Räcker till...

ca 16 st bitar

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor
Tillfälle Påsk

Ingredienser

Så gör du

  • 3,25 dl vetemjöl
  • 1,25 dl florsocker
  • 115 g smör
Citronfyllning
  • 3,75 dl strösocker
  • 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 st ägg
  • 1 msk citronskal
  • 1,5 st citron saften
  • efter behov florsocker att sikta över
  1. Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en form 20 x 20 cm med bakplåtspapper. Ställ åt sidan. Placera vetemjölet, florsocker och salt i en stor skål och blanda väl.

  2. Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg. Pressa blandningen i botten av den beredda formen i ett jämnt lager och baka i 20 minuter.

  3. Vispa strösockret, vetemjöl, ägg, citronskal och citronsaft tillsammans i en stor skål.

  4. Häll fyllningen över den delvis bakade kakan och baka i ytterligare 25 minuter, eller tills fyllningen är stabil/ har stelnat.

  5. Kyl helt, skär i rutor och sikta över florsocker innan servering.