Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Citronrutor
Recept på mjuk kaka med fräsch syrlighet och ljuv smak av vanilj.
Foto: Simona Muntean
Räcker till ca 16 st bitar
Räcker till...
ca 16 st bitar
Recepttyp
Mjuka kakor
Tillfälle
Påsk
Ingredienser
Så gör du
- 3,25 dl vetemjöl
- 1,25 dl florsocker
- 115 g smör
Citronfyllning
- 3,75 dl strösocker
- 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
- 1 dl vetemjöl
- 4 st ägg
- 1 msk citronskal
- 1,5 st citron saften
- efter behov florsocker att sikta över
Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en form 20 x 20 cm med bakplåtspapper. Ställ åt sidan. Placera vetemjölet, florsocker och salt i en stor skål och blanda väl.
Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg. Pressa blandningen i botten av den beredda formen i ett jämnt lager och baka i 20 minuter.
Vispa strösockret, vetemjöl, ägg, citronskal och citronsaft tillsammans i en stor skål.
Häll fyllningen över den delvis bakade kakan och baka i ytterligare 25 minuter, eller tills fyllningen är stabil/ har stelnat.
Kyl helt, skär i rutor och sikta över florsocker innan servering.