Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Dansk Drömkaka

Ett klassiskt danskt recept. En saftig sockerkaka med täcke av kokos och farinsocker.

Vote
(9)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

  • 3 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
Topping:
  • 125 g smör
  • 3 dl farinsocker
  • 1/2 dl mjölk
  • 3 dl riven kokos
  1. Vispa socker och ägg vitt och luftigt. Smält smör i en gryta och tillsätt mjölken. Rör ned den ljumma blandningen i äggmassan och tillsätt mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker.

  2. Häll smeten i en smord liten långpanna (24x38 cm) och grädda i 200 grader i 20-25 minuter. Gör under tiden toppingen.

  3. Smält smöret och tillsätt mjölk och farinsocker. Rör ned kokosen och rör till en jämn smet.

  4. Ta ut kakan ur ugnen och fördela smeten över kakan. Höj ugnsvärmen till 225 grader. Grädda kakan ytterliggare ca 10 minuter tills smeten börjar få lite färg. Känn med sticka att kakan är färdiggräddad.