Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Donuts

Mindre donuts 

Vote
(4)

Räcker till 40 st

Räcker till...

40 st

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

  • Donuts
  • 25 g jäst
  • 75 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 2 st ägg
  • 13 dl vetemjöl
  • Fritering
  • 1 l rapsolja
  • Fyllning/garnering
  • 1 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • 1 dl Nutella
  • 0,5 dl hallonsylt
  • Donuts

    Smula ner jästen i en bunke Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till max 37° och häll det över jästen.

    Tillsätt socker, salt, ägg och det mesta av mjölet.

    Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Kavla ut den till en platta, ca ½ cm tjock. Ta ut rundlar med ett mått, ca 10 cm i diameter. Ta ut ett litet hål i mitten. Låt jäsa övertäckta ca 30 min. Rulla ihop några till bollar, utan att göra hål i dom.

    Hetta upp oljan till ca 180°. Fritera ringarna i omgångar 1 min på varje sida.  passa dom hela tiden, då det går ganska snabbt. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.  

    Jag valde att fylla några med nutella, några med hallonsylt. Donutsen med hål i doppade jag i socker & kanel blandningen.

    vill man garnera dom är det bara att låta fantasin flöda:)