Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Dulce de Leche tigerkaka

Tigerkaka i ny tappning där ena smeten är choklad och den andra är en dulce de leche smet. 

Pampas Deli

Vote
(7)

Räcker till 1 st Stor kaka

Räcker till...

1 st Stor kaka

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 300 gram smör rumstempererat
  • 2 dl socker (180 gram)
  • 5 st ägg
  • 4,5 dl vetemjöl (270 gram)
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 krm salt
  • 300 gram Pampas Delis Dulce de Leche Classic
  • 3 msk kakao
  1. Smöra en bakform på 2,4 l med rumstempererat smör. Bröa med idealmjöl.

  2. Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Vispa ihop smör och socker, vitt och luftigt. Vispa ner äggen ett i taget och vispa ordentligt på låg effekt mellan varje.

  4. Sikta ihop mjöl, bakpulver och salt. Vispa ner i smeten på låg effekt. Vispa tills smeten är jämn och fri från klumpar.

  5. Vispa slutligen ner dulce de lechen.

  6. Ta bort ca 1/3 av smeten och sikta ner kakaon i. Blanda tills den är jämn.

  7. Häll upp ca hälften av Dulce de Leche smeten i formen, sedan chokladsmeten och sist resterande Dulce de Leche smet. Rör runt lite med en kniv för att få mönster i kakan. Eftersom smeten är ganska fast krävs det att röra lite kraftigare än i en vanlig tigerkaka. Slå formen ett par gången i bordet så att eventuella luftbubblor går bort (om du använder en form med ojämn form).

  8. Grädda i ca 50 minuter i nedre delen av ugnen. Kolla med en provsticka om kakan är färdig. Stickan ska vara torr.

  9. Låt kakan svalna i ca 10 minuter i formen. Försök sedan att skaka formen lite tills den släpper i kanterna. Vänd upp och ner på ett galler eller skärbräda. Låt svalna helt.

  10. Dekorera eventuellt med lite uppvärd Dulce de Leche Classic (värm några sekunder i micron).