Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Engelsk julkaka

Recept på en mycket saftigt  julkaka som vinner på att bakas några dagar innan den avnjuts i tunna skivor. Kanan håller sig i ett par veckor i en tättslutande kakburk.

Vote

Räcker till 1 st springform ca 22-24 cm

Räcker till...

1 st springform ca 22-24 cm

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 250 g smör
  • 2,5 dl farinsocker
  • 4 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker citronarom
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 200 g russin
  • 100 g Dr. Oetker skalade och skållade mandlar
  • 100 g Dr. Oetker Apelsinskal
  • 100 g Dr. Oetker röda cocktailbär
  1. Rör smör och socker till en jämn och porös massa. Tillsätt äggen, ett i sänder.

  2. Blanda mjöl med bakpulver och frukten förutom cocktailbären.

  3. Blanda ner hälften av mandlarna i mjölblandningen och rör ner detta försiktigt i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad springform på ca 1,5 liter.

  4. Dekorera kakan med resten av mandlarna och cocktailbär. Grädda kakan vid 150°C i botten av ugnen i ca 1 ½ timme.

  5. Låt kakan svalna helt innan servering.