Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Engelsk julkaka

Recept på en mycket saftigt  julkaka som vinner på att bakas några dagar innan den avnjuts i tunna skivor. Kanan håller sig i ett par veckor i en tättslutande kakburk.

Vote
(4)

Räcker till 1 st springform ca 22-24 cm

Räcker till...

1 st springform ca 22-24 cm

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 250 g smör
  • 2,5 dl farinsocker
  • 4 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker citronarom
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 200 g russin
  • 100 g Dr. Oetker skalade och skållade mandlar
  • 100 g Dr. Oetker Apelsinskal
  • 100 g Dr. Oetker röda cocktailbär
  1. Rör smör och socker till en jämn och porös massa. Tillsätt äggen, ett i sänder.

  2. Blanda mjöl med bakpulver och frukten förutom cocktailbären.

  3. Blanda ner hälften av mandlarna i mjölblandningen och rör ner detta försiktigt i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad springform på ca 1,5 liter.

  4. Dekorera kakan med resten av mandlarna och cocktailbär. Grädda kakan vid 150°C i botten av ugnen i ca 1 ½ timme.

  5. Låt kakan svalna helt innan servering.