Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Engelsk systerkaka

Recept på en kryddig kaka som bakas i brödform. 

Vote
(1)

Räcker till 1 st kaka, ca 15 bitar

Räcker till...

1 st kaka, ca 15 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 250 g smör
  • 3 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 1 tsk pepparkakskryddor
  • 75 g Dr. Oetker korinter
  • 50 g Dr. Oetker hackad mandel
  1. Vispa smör och socker vitt och poröst med hjälp av elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt vispning.

  2. Blanda samman mjölet med bikarbonat och pepparkakskryddor och rör ned det i degen omväxlande med mjölken. Ha sist i korinter och mandlar.

  3. Häll kakan i en smord och bröad avlång form, ca 1,5 liter. Sätt kakan i botten av ugnen och grädda ca 1 timme i 180°C. Känn med sticka att kakan är genomgräddad.

  4. Låt den färdiga kakan stå ca 10 min. innan den lossas försiktigt ur formen. Om kakan får för mycket färg innan den är helt genomgräddad kan den täckas med bakplåtspapper. Kakan är lämplig att frysa in. 

  5. Tips: Om kakan får för mycket färg innan den är helt genomgräddad kan den täckas med bakplåtspapper. Kakan är lämplig att frysa in.