Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Enkel äppelkaka

En kaka som går snabbt att baka. Man kan byta ut äpplen till tex. rabarber.

ann larsson

Vote
(5)

Räcker till 1 springform 22 cm

Räcker till...

1 springform 22 cm

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 stk ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 3 - 4 stk äpplen
  • pärlsocker
  • smör
  1. Smet

  2. Garnering

  3. Rör ihop äggen med sockret. Tillsätt mjölet. Häll smeten i en smörad och bröad form (med löstagbar botten). Täck ytan med äpplen i tunna skivor och strö över pärlsocker. Hyvla smöret överst till ytan är täckt. Grädda kakan i 225 grader ca. 20 min. Tips: Använd en osthyvel doppad i kallt vatten, när smöret skall hyvlas.