Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Evas äpplekaka
Perfekt snabbkaka bakad på ingredienser du oftast har hemma.
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 1 st kaka
Räcker till...
1 st kaka
Recepttyp
Mjuka kakor
Äppelkaka
Näringsvärde
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
- 50 g smält smör eller margarin
- 3 dl vetemjöl
- 1,5 dl socker
- 2,5 tsk bakpulver
- 1,5 dl mjölk
- 2 st äpplen
- några nypor kanel och socker Att toppa kakan med.
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker och bakpulver väl. Tillsätt smör och mjölk och rör samman till en slät smet. Bred ut smeten i en smord och bröad form (jag använder en springform som är ca 22 cm i diameter). Skala äpplena och skär i skivor. Stick ner skivorna i smeten. Pudra över kanel och socker. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Dubbla receptet om du vill göra en långpanna.