Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Falsk sockerkaka med jordgubbar

Vill du baka gott men socker- och glutenfritt? Då ska du testa denna underbart goda falska sockerkaka. Du kommer inte bli besviken! 

Vote
(4)

Fri från

Glutenfria recept

Glutenfria recept

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till

Räcker till...

Ingredienser

Så gör du

  • 2 ägg
  • 1½ dl mandelmjöl
  • ½ dl vatten
  • 3 msk kokosolja
  • 2½ msk sötströ
  • 2 msk rismjöl
  • 2 msk pofiber
  • 2 msk Dr. Oetker Naturlig dekoration jordgubb (frystorkade bär)
  • ½ tsk Dr. Oetker bakpulver
  • ca 1 krm från Dr. Oetker Vaniljtwister
Topping:
  • ca 3 st färska jordgubbar
  • ev. mer Dr. Oetker Naturlig dekoration Jordgubb (frystorkade bär)
  • Sätt ugnen på 175 grader.

    Vispa ägg och sötning pösigt. Smält oljan.

    Blanda alla torra ingredienser (inklusive Naturlig Dekoration) och rör ner bland äggen tillsammans med olja och vatten. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) och fördela i smeten.

    Skär jordgubbar i tunna skivor och fördela ovanpå kakan. Toppa eventuellt med extra Naturlig dekoration. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 22-25 minuter.

    Servera gärna med grädde (gärna ett mejerifritt alternativ).