Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(87)

Farmors daimkaka

Min farmor var min idol, en riktig bullmamma. Hon dukade alltid fram sju sorters kakor när det var kalas. Ett stående inslag var denna dajmkaka som såklart var favoriten. Tyvärr lyckas jag aldrig få den lika god som farmor, men hon hade nog sina knep...

sofia

Vote
(87)

Räcker till 1 st springform 24-26 cm i diameter

Räcker till...

1 st springform 24-26 cm i diameter

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 dl socker
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker det står vanillinsocker i receptet men jag föredrar vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 30 g daim hackad
  • 1 dl mjölk
Garnering
  • 100 g mjuk nougat
  • 30 g Dajm hackad
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Rör smör och socker pösigt.

  3. Vispa i äggen.

  4. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör ner i äggsmeten.

  5. Hacka och rör ner dajmen i smeten.

  6. Tillsätt slutligen mjölken och arbeta smeten tills den är jämn.

  7. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda kakan i 50-55 minuter.

  8. Låt kakan svalna lite innan du brer på nougaten. Nougaten smälter av värmen från kakan och blir lättarbetad.

  9. Strö över hackad dajm över kakan. Förvara kakan i kylskåpet.