Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Fruktig påskkaka

Recept på saftig och god mjuk kaka, som är lätt att slänga ihop.

Vote

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 75 g Dr. Oetker korinter
  • 1 dl Dr. Oetker suckat
  • 1 dl Dr. Oetker Apelsinskal
  • 15 st Dr. Oetker cocktailbär
  • några droppar Dr. Oetker gul hushållsfärg
  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Smörj och bröa en rund hålform, ca 1,5 liter.

  3. Blanda frukten med en matsked av mjölet.

  4. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt karamellfärg och ett ägg i taget.

  5. Vänd ner frukten i smeten tillsammans med resten av mjölet och bakpulvret.

  6. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 tim.