Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Fruktkaka

En hållbar kaka som bara blir bättre efter några dagar!

Vote

Räcker till 1 st

Räcker till...

1 st

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 ask Dr. Oetker kakfyllning (100g)
  • 10 st Dr. Oetker röda cocktailbär
  1. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 liter.

  2. Blanda frukten med 1 msk av mjölet. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Vänd ner frukten i smeten tillsammans med resten av mjölet och bakpulver.
    Häll smeten i formen.

  3. Grädda i 150 grader i nedre delan av ugnen ca 1 timme.
    Känn med sticka att kakan är klar.

  4. Låt helst kakan vila någon dag innan den skärs i tunna skivor.

  5. Om man gillar saffran kan man smaksätta kakan med 1 msk saffransarom eller en påse torkad saffran som tillsätts tillsammans med smöret.