Fruktkaka med choklad
Recept på saftig och god chokladkaka med kanderad frukt.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 12 bitar
12 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 250 g smör mjukt
- 3 dl socker
- 1-2 msk Dr. Oetker vaniljarom
- 4 st ägg
- 5,5 dl vetemjöl
- 2,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 2,5 dl mjölk
- 4 msk kakao
- 50 g Dr. Oetker Apelsinskal
- 100 g hackad choklad
Glasyr
- 3 dl florsocker
- 2 msk vatten
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljarom
Dekoration
- Dr. Oetker cocktailbär valfri färg
- Dr. Oetker kakfyllning
Vispa smör, socker och vaniljarom vitt och krämigt. Tillsätt äggen ett och ett.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med mjölken. Dela smeten i två delar. Vänd ner kakao och apelsinskal i hälften och hackad choklad i den andra hälften av smeten.
Häll kakaosmeten i en smord och mjölad form. Tillsätt chokladsmeten och dra med en gaffel genom smeten så kakan får ett marmorerat utseende.
Lägg ev. cocktailbär mellan lagren.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 45 minuter.
Rör ihop florsocker, vatten och vaniljarom till glasyr. Fördela över kakan och dekorera kakan innan glasyren stelnat.