Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Fruktkaka med choklad

Recept på saftig och god chokladkaka med kanderad frukt.

Vote
(3)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 12 bitar

Räcker till...

12 bitar

Kategorier
Tillfälle Jul
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 250 g smör mjukt
  • 3 dl socker
  • 1-2 msk Dr. Oetker vaniljarom
  • 4 st ägg
  • 5,5 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2,5 dl mjölk
  • 4 msk kakao
  • 50 g Dr. Oetker Apelsinskal
  • 100 g hackad choklad
Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljarom
Dekoration
  • Dr. Oetker cocktailbär valfri färg
  • Dr. Oetker kakfyllning
  1. Vispa smör, socker och vaniljarom vitt och krämigt. Tillsätt äggen ett och ett.

  2. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med mjölken. Dela smeten i två delar. Vänd ner kakao och apelsinskal i hälften och hackad choklad i den andra hälften av smeten.

  3. Häll kakaosmeten i en smord och mjölad form. Tillsätt chokladsmeten och dra med en gaffel genom smeten så kakan får ett marmorerat utseende.

  4. Lägg ev. cocktailbär mellan lagren.

  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 45 minuter.

  6. Rör ihop florsocker, vatten och vaniljarom till glasyr. Fördela över kakan och dekorera kakan innan glasyren stelnat.