Fruktkaka till påsk
Denna kaka påminner lite om en bakad cheesecake, med massor av kanderad frukt. Delicious!
Räcker till ca 12 bitar
ca 12 bitar
Ingredienser
Så gör du
Deg:
- 100 g smör
- ½ dl socker
- 1 st ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Fyllning:
- 4 st ägg
- 1 dl socker
- 500 g Philadelphiaost
- 150 g creme fraiche
- 3 msk majsstärkelse (maizena)
- 1 påse Dr. Oetker korinter
- 1 förp Dr. Oetker fruktblandning (alternativt Dr. Oetker Apelsinskal)
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- ½ dl Dr. Oetker Hackade Mandlar
- 1 tsk Dr. Oetker citronarom
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Degen: Vispa ihop smör och socker. Rör i ägget. Blanda mjöl och bakpulver tillsammans och rör ned det tillsammans med smör- och sockersmeten. Blanda väl.
3. Tryck ut degen i en springform (ca 24 cm) i botten och upp på sidorna. Låt stå i kylen under tiden du blandar fyllningen.
4. Fyllning: Vispa ägg och socker luftigt. Rör i resten av ingredienserna men spara lite av fruktblandningen till dekoration. Häll fyllningen i springformen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca.45 minuter. Låt svalna i rumstemperatur innan du tar bort springformen.
6. Pudra kakan med lite florsocker. Garnera med resten av fruktblandningen. Avsluta med citronskal, om så önskas.