Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Fruktkaka till påsk

Denna kaka påminner lite om en bakad cheesecake, med massor av kanderad frukt. Delicious!

Vote
(8)

Räcker till ca 12 bitar

Räcker till...

ca 12 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Deg:
  • 100 g smör
  • ½ dl socker
  • 1 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Fyllning:
  • 4 st ägg
  • 1 dl socker
  • 500 g Philadelphiaost
  • 150 g creme fraiche
  • 3 msk majsstärkelse (maizena)
  • 1 påse Dr. Oetker korinter
  • 1 förp Dr. Oetker fruktblandning (alternativt Dr. Oetker Apelsinskal)
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • ½ dl Dr. Oetker Hackade Mandlar
  • 1 tsk Dr. Oetker citronarom
  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Degen: Vispa ihop smör och socker. Rör i ägget. Blanda mjöl och bakpulver tillsammans och rör ned det tillsammans med smör- och sockersmeten. Blanda väl.

    3. Tryck ut degen i en springform (ca 24 cm) i botten och upp på sidorna. Låt stå i kylen under tiden du blandar fyllningen.

    4. Fyllning: Vispa ägg och socker luftigt. Rör i resten av ingredienserna men spara lite av fruktblandningen till dekoration. Häll fyllningen i springformen.

    5. Grädda i nedre delen av ugnen ca.45 minuter. Låt svalna i rumstemperatur innan du tar bort springformen.

    6. Pudra kakan med lite florsocker. Garnera med resten av fruktblandningen. Avsluta med citronskal, om så önskas.