Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Fudgekakor
Kanske världens godaste kaka om jag får säga det själv! :)
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 långpanna ca 30 bitar
Räcker till...
1 långpanna ca 30 bitar
Recepttyp
Mjuka kakor
Chokladkaka
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 200 g smör eller margarin
- 3 dl socker
- 2 ägg
- 1 dl kakao
- 4 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Glasyr
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl socker
- 2 msk sirap
- 100 g mörk choklad gärna 70% men går även bra med blockchoklad.
- 100 g smör eller margarin
Smält Smöret.
Rör ner socker och ägg. Blanda i resten av ingredienserna.
Bred ut smeten på bakpapper i långpanna. Grädda i 175° 15-20 min.
Vänd kakan när den svalnat något och ta bort bakpapperet.
Glasyr:
Koka allt utom smör i en kastrull 15-20 min tills det tjocknar.
Blanda i smöret. Bred glasyren över den kalla kakan. Låt svalna. Skär i rutor.