Glutenfri äppelkaka med smak av mazarin
Recept på äppelkakan som är både saftig och luftig, och har en mild smak av mazarin. Då den är sockerfri kan du njuta utav den utan att få dåligt samvete. ;-)
Servera gärna den med en klick grädde (gärna något sötad och med vanilj).
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Ingredienser
Så gör du
- 2 st ägg
- 1 st litet äpple
- 35 gram smör
- 1,5 dl mandelmjöl
- 3 msk havremjölk
- 3 msk rismjöl
- 2 msk sötströ
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- ca 1 krm vanilj från Dr. Oetker Vaniljtwister
- ca 4 droppar Dr. Oetker bittermandelarom
Valfri pensling
- 10 gram smör
- 0,5 tsk sötströ
- 1 krm kanel
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg, bittermandelarom och sötning pösigt med elvisp.
Blanda alla torra ingredienser och rör tillsammans med smör ner detta i äggvispet.
Klä en liten brödform (ca 8X18) med bakplåtspapper och fördela i smeten.
Skär ett litet äpple i tunna klyftor och tryck ned på kakan.
Valfritt: Smält smör och blanda med kanel och extra sötning. Pensla ovanpå den ogräddade kakan.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 18 minuter. Den får gärna vara lite kladdig i mitten för att bli extra saftig. Servera gärna med grädde som smaksatts med vanilj.