Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Glutenfri mjuk pepparkaka
En smakrik mjuk pepparkaka, som funkar att göra med både vanligt mjöl och glutenfritt.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till 1 st kaka
Räcker till...
1 st kaka
Ingredienser
Så gör du
- 1 st ägg
- 2 dl socker
- 2 dl Lailas gula glutenfria mjölmix, kan bytas ut mot vanligt mjöl
- 1 tsk kanel
- 1 tsk malen nejlika
- ½ tsk bikarbonat
- 50 gr smält smör
- 1 dl mjölk
Vispa ägg och socker
blanda mjölet med kryddorna och bikarbonaten
smält smöret och tillsätt mjölken
Vänd ner mjölblandningen växelvis med smöret i smeten
Häll upp i smord och bröad form (tänk på att använda glutenfritt ströbröd om du gör den glutenfri)
Grädda i nedre delen av ugnen i 200* i ca 35-40 min