Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Glutenfri rulltårta

Recept på en glutenfri rulltårta som både är lättbakad och otroligt god.

baka.se

Vote
(9)
Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

  • 4 st Ägg
  • 2 1/2 dl Socker
  • 1 1/2 dl Potatismjöl
  • 1 dl Glutenfritt mjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • Sylt
  • Vispgrädde
  1. Sätt ugnen på 250 grader, över och undervärme
  2. Vispa ägg och socker fluffigt i ca 4 minuter.
  3. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop tills allt är inblandat. (Vispa inte för länge)
  4. Häll smeten i en långpanna och smäll mot bänken några gånger så att det inte är några stora luftbubblor.
  5. Sätt in i mitten av ugnen i ca.5 minuter. Den kommer bli brun på toppen men den ska inte bli bränd. Ta ut och vänd den upp och ner på en skärbräda med en handduk på.
  6. Låt den svalna en stund och ta sedan på sylten och rulla ihop med hjälp av handduken. Det gör ingenting om den spricker lite eftersom den ska täckas med grädde efteråt.
  7. Sätt i kylskåpet tills den är helt kall.
  8. Vispa sedan grädde och ta på utsidan av kakan, dekorera som du vill.