Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(268)

Glutenfri saffranskaka

Supersmarrig saffranskaka som blir lika god glutenfri. Går att frysa. Vill man lyxa till det är en klick lättvispad grädde gott till :)

annicake

Vote
(268)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 st

Räcker till...

1 st

Ingredienser

Så gör du

  • 200 gr smör (funkar med margarin med men smör förhöjer smaken!
  • 1 pkt saffran
  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 1½ dl mjölk
  • 4 dl glutenfri mjölmix (finax röda hade jag) alt samma mängd vanligt mjöl
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  1. Smält smöret och tillsätt saffranet, låt svalna lite innan mjölken hälls i

  2. Vispa ägg och socker pösigt

  3. Tillsätt smörblandningen i äggsmeten

  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten

  5. Häll upp i smord och bröad form. Grädda i 175* ca 45 min

  6. Låt kakan kallna och sikta över florsocker innan servering