Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Glutenfri saffranskaka med citrus

Saftig kaka som passar bra till jul men är god året om

skrinda

Vote
(12)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 10 bitar

Räcker till...

10 bitar

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st stora ägg
  • 3 dl florsocker
  • 500 g Kesella
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl glutenfri mix, Finax eller Semper Går självklart bra att använda vanligt vetemjöl om kakan inte ska vara glutenfri
  • 0,5 pkt saffran à 0,5 g
  • florsocker till garnering
  1. Sätt ugnen på 200 grader.

    Vispa ägg och socker fluffigt.

    Rör ned övriga ingredienser (utom saffran)

    Blanda saffran med 1 tsk vatten.

    Rör ned saffransvätskan i smeten.

  2. Smörj och bröa en rund form (ca 23 cm diameter).

    Häll smeten i formen.

    Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

  3. Låt kakan kallna.

    Pudra med florsocker.