Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Glutenfri saffranskaka med citrus
Saftig kaka som passar bra till jul men är god året om
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 10 bitar
Räcker till...
10 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 3 st stora ägg
- 3 dl florsocker
- 500 g Kesella
- Rivet skal av 1 citron
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl glutenfri mix, Finax eller Semper Går självklart bra att använda vanligt vetemjöl om kakan inte ska vara glutenfri
- 0,5 pkt saffran à 0,5 g
- florsocker till garnering
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Rör ned övriga ingredienser (utom saffran)
Blanda saffran med 1 tsk vatten.
Rör ned saffransvätskan i smeten.
Smörj och bröa en rund form (ca 23 cm diameter).
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
Låt kakan kallna.
Pudra med florsocker.