Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Glutenfri Vegan-Chokladkaka
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 1 st springform ca 18 cm (8 bitar)
Räcker till...
1 st springform ca 18 cm (8 bitar)
Recepttyp
Mjuka kakor
Chokladkaka
Ingredienser
Så gör du
- 0,5 dl kakao
- 2 dl glutenfri mjölblandning går även bra med rismjöl men då blir kakan mer kompakt
- 100 g mandelmjöl
- 1 msk Arrowrot finns i kryddhyllan
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1,75 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 2 dl solrosolja
- 1 påse Dr. Oetker Vaniljearoma
- 175 g tofu
Till dekoration
- 2-3 msk kakao
- 1 st granatäpple
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en springform, ca 18 cm i diameter.Blanda alla torra ingredienser i en skål. Lägg tofun i en matberedare eller mixerskål med olja och vaniljarom och mixa till en slät pasta.
Blanda tofun med de torra ingredienserna och häll smeten i springformen. Grädda i 45-50 minuter, känn med sticka att smeten är klar. Låt kakan svalna och dekorera med lite pudrad kakao och kärnor från ett granatäpple.