Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Hallon- och lakritsbrownie med chokladfrosting
Hallon och lakrits är en perfekt smakkombo som många gillar. Denna brownie har även fått sig ett täcke av chokladfrosting vilket gör det svårt att bara ta en bit...
Räcker till 28 pcs
Räcker till...
28 pcs
Ingredienser
Så gör du
Brownie
- 125 g Smör
- 250 g Choklad med lakritssmak
- 3 st Ägg
- 2 dl Socker
- 2 tsk Taylor & Colledge Vanilla Bean Paste
- 2 1/4 dl Vetemjöl
- 2 dl Kakao
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 2 dl Hallon Färska eller frysta
Frosting
- 1 fp Dr. Oetker Icing & Frosting choco dream
- 100 g Cream cheese kall
- 50 g Smör rumstemperetat
Garnering
- Dr. Oetkers fystorkade hallon
- Citronmeliss
Brownie
- Smält smöret försiktigt tillsammans med chokladen.
- Vispa ägg, socker och vaniljpastan till ett fluffigt skum.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao tillsammans i en separat bunke.
- Blanda ihop smör- och chokladblandningen tillsammans med äggskummet och sen mjölblandningen.
- Häll över smeten i en bakplåt (ca 20x30cm) klädd med bakplåtspapper. Fördela hallonen jämnt över kaksmeten, och tryck till dom så att de åker ner något i smeten.
- Grädda i ugnen på 180grader i ca 10 minuter.
- Låt svalna.
Frosting
- Vispa ihop påsens innehåll tillsammans med kall cream cheese och det rumstempererade smöret. Vispa med elvisp i 4 minuter.
- När kakan svalnat ordenligt kan du bre ut ett lager frosting över kakan.
- Strö över frystorkade hallon och garnera med några blad citronmeliss.