Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Halloweenkaka

Recept på en saftigt god mjuk kaka som är perfekt till höstfikat.

Vote
(9)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 220 gram mjukt smör
  • 2 dl socker
  • 4 st ägg
  • 1/2 st citron Riv ner ytterskalet
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 4 dl vetemjöl
  • 80 gram mörk choklad hackad
  • 2 tsk Dr. Oekter bakpulver
  • 100 gram hasselnötter malda
  • 2-2,5 dl morötter rivna
  • Dr. Oetker dekorationsglasyr alt Vit kristyr
  1. Smörj och bröa en avlång form, 10x30 cm.

  2. Sätt ugnen på 175 grader (Varmluft 150 grader)

  3. Vispa smör och socker vitt och luftigt. Tillsätt äggen ett i taget.

  4. Blanda salt, citronskal, kryddor, mjöl och bakpulver. Vänd ned detta i smeten tillsammans med hasselnötter, choklad och morötter. Rör samman allt till en jämn smet. Undvik att blanda mer än nödvändigt då kakan kan bli kompakt.

  5. Häll smeten i formen och jämna till på ytan. 

  6. Grädda kakan i cirka 50 minuter. Tiden kan variera något mellan olika ugnar, känn med sticka att kakan är klar. 

  7. När kakan kallnat så dekorera ett spindelnätmönster med hjälp av dekorationsglasyr eller kristyr.