Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Hälsosam chokladkaka

Recept på en gluten- och sockerfri, saftig chokladkaka, som smakar underbart tillsammans med färska blåbär eller hallon, som toppas med rostad mandel.

Vote
(12)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 1 st kaka

Räcker till...

1 st kaka

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Chokladkaka:
  • 15 st stora hackade dadlar
  • 1 st stor banan
  • 3 st ägg
  • 4 msk kokosolja
  • 3 msk kaffe/espresso
  • 75 g Dr. Oetker Mandel skalad hackad
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Kokosgrädde:
  • 2 dl kokosmjölk (det feta i mjölken)
  • 1 msk kakao (sockerfri)
  • 10-15 varv Dr. Oetker Vaniljtwister
  • 50 g Dr. Oetker Mandel skållad
  1. Kör dadlarna i en mixer eller med en stavmixer. Tillsätt banan, ägg. kokosolja och kaffe, och mixa till en slät smet.

  2. Mixa 75 g mandlar, kakao och bakpulver tillsammans. Sedan blandas det ner i smeten. Häll smeten i bakform (18-20 cm). Baka 30 minuter i 180 grader mitten av ugnen.

  3. Kokosgrädde:

    Vispa kokosmjölk, kakao och vanilj. Rosta skållade mandlar i en torr stekpanna tills de får lite färg. (ev. hacka dem innan ifall du vill ha mindre bitar). Servera kakan med kokoscreme och rostad mandel. Tips: Servera gärna med färska bär som blåbär och/eller hallon.