Hälsosam chokladkaka
Recept på en gluten- och sockerfri, saftig chokladkaka, som smakar underbart tillsammans med färska blåbär eller hallon, som toppas med rostad mandel.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 1 st kaka
1 st kaka
Ingredienser
Så gör du
Chokladkaka:
- 15 st stora hackade dadlar
- 1 st stor banan
- 3 st ägg
- 4 msk kokosolja
- 3 msk kaffe/espresso
- 75 g Dr. Oetker Mandel skalad hackad
- 1 dl kakao
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Kokosgrädde:
- 2 dl kokosmjölk (det feta i mjölken)
- 1 msk kakao (sockerfri)
- 10-15 varv Dr. Oetker Vaniljtwister
- 50 g Dr. Oetker Mandel skållad
Kör dadlarna i en mixer eller med en stavmixer. Tillsätt banan, ägg. kokosolja och kaffe, och mixa till en slät smet.
Mixa 75 g mandlar, kakao och bakpulver tillsammans. Sedan blandas det ner i smeten. Häll smeten i bakform (18-20 cm). Baka 30 minuter i 180 grader mitten av ugnen.
Kokosgrädde:
Vispa kokosmjölk, kakao och vanilj. Rosta skållade mandlar i en torr stekpanna tills de får lite färg. (ev. hacka dem innan ifall du vill ha mindre bitar). Servera kakan med kokoscreme och rostad mandel. Tips: Servera gärna med färska bär som blåbär och/eller hallon.