Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Havrekaka med äppelpassion
Du behöver en springform (ca 24 cm i diameter smord och bröad).
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Recepttyp
Mjuka kakor
Fruktkaka
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 150 g smör
- 2 dl socker
- 2 ägg
- 3 st passionsfrukter
- 2 dl vetemjöl
- 2 3/4 dl havregryn
- 2 tsk bakpulver
- 1 1/2 dl yoghurt med honungssmak
- 3-4 st äpple i tunna skivor
- 1 msk strösocker
Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker fluffigt.
Tillsätt ett ägg i taget och rör om efter varje ägg. Tillsätt passionsfrukten.
Blanda vetmjöl, havregryn och bakpulver. Arbeta in det i smeten tillsammans med yoghurten. Häll smeten i formen och släta till ytan.
Stick ned äppelklyftorna i smeten och strö 1 msk strösocker. Grädda kakan på nedersta falsen ca 55 minuter. Känn med en provsticka att kakan är torr.
Servera kakan ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller kall som till kaffet.