Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Havrekaka med äppelpassion

Du behöver en springform (ca 24 cm i diameter smord och bröad).

Vote
(2)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 st passionsfrukter
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 3/4 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl yoghurt med honungssmak
  • 3-4 st äpple i tunna skivor
  • 1 msk strösocker
  1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker fluffigt.

  2. Tillsätt ett ägg i taget och rör om efter varje ägg. Tillsätt passionsfrukten.

  3. Blanda vetmjöl, havregryn och bakpulver. Arbeta in det i smeten tillsammans med yoghurten. Häll smeten i formen och släta till ytan.

  4. Stick ned äppelklyftorna i smeten och strö 1 msk strösocker. Grädda kakan på nedersta falsen ca 55 minuter. Känn med en provsticka att kakan är torr.

  5. Servera kakan ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller kall som till kaffet.