Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Himmelsk adventskaka

Recept på en klassiker till jul, som får sin saftiga smak från kanderad frukt.

Vote
(1)

Räcker till 1 st långpanna 30x40 cm

Räcker till...

1 st långpanna 30x40 cm

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 tsk Dr. Oetker romarom
Topping
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 100 g Dr. Oetker fruktblandning
  • 100 g Dr. Oetker mandelspån
  1. Blanda alla torra ingredienser till smeten. Rör i ägg, olja och romessens och blanda väl.

  2. Bred ut smeten i en liten långpanna (30 x 40 cm). Grädda i 180 grader i 15 minuter.

    Koka under tiden upp grädde och socker till toppingen. Rör i fruktblandning och flagad mandel.

    Ta ut den halvgräddade kakan och bred blandningen över.

    Sätt tillbaks i ugnen och grädda ca 20 minuter till.

     

    Skär den avsvalnade kakan i fyrkanter och förvara i tättslutande burk. Kakan går utmärkt att frysa.

  3. Koka under tiden upp grädde och socker till toppingen. Rör i fruktblandning och flagad mandel.

  4. Ta ut den halvgräddade kakan och bred blandningen över.

  5. Sätt tillbaks i ugnen och grädda ca 20 minuter till.Skär den avsvalnade kakan i fyrkanter och förvara i tättslutande burk. Kakan går utmärkt att frysa.

  6. Skär den avsvalnade kakan i fyrkanter och förvara i tättslutande burk. Kakan går utmärkt att frysa.