Himmelsk adventskaka
Recept på en klassiker till jul, som får sin saftiga smak från kanderad frukt.
Räcker till 1 st långpanna 30x40 cm
1 st långpanna 30x40 cm
Ingredienser
Så gör du
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 2 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1,5 dl rapsolja
- 1 tsk Dr. Oetker romarom
Topping
- 1,5 dl vispgrädde
- 1,5 dl strösocker
- 100 g Dr. Oetker fruktblandning
- 100 g Dr. Oetker mandelspån
Blanda alla torra ingredienser till smeten. Rör i ägg, olja och romessens och blanda väl.
Bred ut smeten i en liten långpanna (30 x 40 cm). Grädda i 180 grader i 15 minuter.
Koka under tiden upp grädde och socker till toppingen. Rör i fruktblandning och flagad mandel.
Ta ut den halvgräddade kakan och bred blandningen över.
Sätt tillbaks i ugnen och grädda ca 20 minuter till.
Skär den avsvalnade kakan i fyrkanter och förvara i tättslutande burk. Kakan går utmärkt att frysa.
Koka under tiden upp grädde och socker till toppingen. Rör i fruktblandning och flagad mandel.
Ta ut den halvgräddade kakan och bred blandningen över.
Sätt tillbaks i ugnen och grädda ca 20 minuter till.Skär den avsvalnade kakan i fyrkanter och förvara i tättslutande burk. Kakan går utmärkt att frysa.
Skär den avsvalnade kakan i fyrkanter och förvara i tättslutande burk. Kakan går utmärkt att frysa.