Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Ingefärssockerkaka

En saftig smakfull kaka. 

Fnofsan

Vote
(2)

Räcker till 1 st Mjuk kaka

Räcker till...

1 st Mjuk kaka

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 75 g smör Smält
  • 2 ,st ägg
  • 3 dl socker
  • 1,25 dl mjölk
  • 3 dl mjöl
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 förp. Dr. Oetker Kanderad ingefära
  1. Hacka 2-3 msk kanderad ingefära. 

  2. Smält smöret. Tillsätt ingefäran samt en msk av spadet från burken. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör försiktigt ner smörblandningen och mjölken. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten. 

  3. Smörj och bröa en sockerkaksform. Häll ner smeten. 

  4. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader i ca 40 min. 

  5. Tag ut kakan och vänd upp den på ett fat. 

  6. Gör en frosting av 150 g färskost, 3/4 dl florsocker och 2 tsk pressad citron. Vispa alla ingredienser och bred på kakan. Toppa sen med Dr Oetker kanderad ingefära.