Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kanelbullekladdkaka
Om du inte har tid att baka jästa kanelbullar så är detta ett perfekt recept! En kladdkaka med smak av kanelbullar. Det bästa av två världar.
Recepttyp
Mjuka kakor
Kladdkaka
Ingredienser
Så gör du
- 150 g Smör
- 1,5 dl Socker
- 1 dl Farinsocker
- 2 st Ägg
- 0,5 msk Vaniljsocker
- 1 msk Kanel
- 2,25 dl Mjöl
- Pärlsocker till dekoration
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en 20cm springform med avtagbar botten med bakplåtspapper både i botten och på kanten. Smält smöret och blanda ner socker och farinsocker. Tillsätt kanel, vaniljsocker och ägg. Blanda till sist ner mjölet och rör till en jämn smet. Häll i smeten i formen och dekorera med pärlsocker. Grädda i ca 15-20 minuter. Passa kakan i ugnen så att den inte blir för gräddad, så att den blir lagom kladdig i mitten. Låt svalna i kylen i några timmar eller över natten för bästa resultat. Servera gärna med vaniljglass eller grädde.