Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kanelkaka
Gjord med Lindahls Grekisk yoghurt.
Räcker till 1 st 1,5 liters form
Räcker till...
1 st 1,5 liters form
Recepttyp
Mjuka kakor
Ingredienser
Så gör du
- 200 gr smör, rumstempererat
- 2,5 dl strösocker
- 2 ägg
- 3 dl Lindahls Yoghurt
- 4,5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk bakpulver
- 1 krm salt
- 0,5 dl whiskey, alt punsch
- smör och ströbröd till formen
Fylllning:
- 1 dl strösocker
- 3 msk kanel
Rör socker och smör fluffigt. Blanda sedan ner äggen, ett i taget, och därefter yoghurten.
Sikta ihop de torra ingredienserna. Se till att de är ordentligt blandade. Rör ner dem och Whiskyn i smeten.
Blanda kanel och socker till fyllningen.
Häll hälften av smeten i en välsmord och bröad bakform.
Strö över hälften av kanel/sockerblandningen.
Fyll på resten av kaksmeten och strö resten av kanel/sockerblandningen över.
Klicka 2 msk smör i små flingor på kakan.
Grädda kakan vid 175 grader i 45 till 60 minuter. Prova med en sticka och sänk temperaturen ev. något vid behov.