Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(150)

Kanelkaka

En annorlunda kaka med smak av kanel

Suddagumman

Vote
(150)

Räcker till 1 ",st" Springform

Räcker till...

1 ",st" Springform

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 175 gr margarin
  • 2,5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 3 dl gräddfil
Fyllning
  • 1 dl socker
  • 1 msk kanel
  1. Blandas

  2. Sätt ugnen på 175 grader

  3. Rör smör och socker krämigt. Rör i äggen. Blanda och rör ner de torra ingredienserna omväxlande med gräddfilen

  4. Smörj och bröa en springform, 1,5 L. Häll i hälften av smeten. Strö över hälften av socker/kanel blandningen och häll på resterande smeten. Strö över resten av socker/kanelen

  5. Grädda ca 1 timme