Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(81)

Kardemummakaka med havreströssel

En vetekaka bakad i långpanna, med knäckigt täcke av havresmet.

Flisan

Vote
(81)

Räcker till 24-30 st bitar

Räcker till...

24-30 st bitar

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

  • 4,5 dl socker
  • 1 st ägg
  • 4,5 dl mjölk
  • 150 g margarin
  • 10 dl vetemjöl
  • 6 tsk bakpulver
  • 2 msk mald kardemumma
Havreströssel
  • 100 g margarin
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl havregryn
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält margarinet. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma.

  3. Rör ihop socker och ägg. Vispa ner mjölblandningen omväxlande med mjölken till en jämn smet.

  4. Rör i det smälta margarinet. Häll ut i en smord och bröad långpanna (30 x 40 cm).

  5. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Gör under tiden havresmeten. Smält margarinet i en kastrull och rör ner socker samt havregryn.

  6. Ta ut kakan och "strössla" över havresmeten med hjälp av två skedar. Grädda kakan i 15-20 minuter till, tills den har fått fin färg.