Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kardemummakaka med havreströssel
En vetekaka bakad i långpanna, med knäckigt täcke av havresmet.
Räcker till 24-30 st bitar
Räcker till...
24-30 st bitar
Recepttyp
Mjuka kakor
Ingredienser
Så gör du
- 4,5 dl socker
- 1 st ägg
- 4,5 dl mjölk
- 150 g margarin
- 10 dl vetemjöl
- 6 tsk bakpulver
- 2 msk mald kardemumma
Havreströssel
- 100 g margarin
- 1,5 dl socker
- 1,5 dl havregryn
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält margarinet. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma.
Rör ihop socker och ägg. Vispa ner mjölblandningen omväxlande med mjölken till en jämn smet.
Rör i det smälta margarinet. Häll ut i en smord och bröad långpanna (30 x 40 cm).
Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Gör under tiden havresmeten. Smält margarinet i en kastrull och rör ner socker samt havregryn.
Ta ut kakan och "strössla" över havresmeten med hjälp av två skedar. Grädda kakan i 15-20 minuter till, tills den har fått fin färg.