Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Kardemummakaka med vaniljkräm

En klassiskt god mjuk kardemummakaka i två lager fylld med len vaniljkräm.
Vote
(1)

Räcker till 1 st kaka, 23 cm

Räcker till...

1 st kaka, 23 cm

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

Kardemummakaka
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 100 g brynt smör
  • 1 dl neutral olja
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
  • 1,5 msk Dr. Oetker Kardemumma
  • 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • ca 2 msk pärlsocker att strö på innan gräddning
Vaniljfyllning
  • 1 fp Dr. Oetker Bakstabil Vaniljkräm
  • 5,5 dl mjölk gärna standardmjölk
  1. Bryn smöret och ställ att svalna lite.
  2. Vispa ihop ägg och socker riktigt pösigt och poröst.
  3. Vänd ner gräddfil, det brynta smöret samt olja med slickepott.
  4. Sikta sedan ner torrvarorna och vänd runt så att du får en slät smet.
  5. Häll i en smord och mjölad (alternativt klädd med bakplåtspapper) springform ca 23 cm diameter och strö över pärlsocker.
  6. Grädda på 175°c I ca 45min. Tänk på att anpassa gräddningstid efter form och ugn. En teststicka är bra att kontrollera kakan med.
  7. Kyl ner kakan och blanda ihop vaniljkräm. Häll mjölken i en bunke, vispa sedan ner pulvret från påsen med elvisp. Vispa ihop ett par minuter så att du får en riktigt fluffig och god kräm.
  8. Dela kakan på mitten och bred på krämen. Ställ i kyl ca 20 min innan servering så att krämen hinner sätta sig.