Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kardemummakaka med vaniljkräm
En klassiskt god mjuk kardemummakaka i två lager fylld med len vaniljkräm.
Räcker till 1 st kaka, 23 cm
Räcker till...
1 st kaka, 23 cm
Recepttyp
Mjuka kakor
Ingredienser
Så gör du
Kardemummakaka
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 100 g brynt smör
- 1 dl neutral olja
- 3,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl gräddfil
- 1,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
- 1,5 msk Dr. Oetker Kardemumma
- 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- ca 2 msk pärlsocker att strö på innan gräddning
Vaniljfyllning
- 1 fp Dr. Oetker Bakstabil Vaniljkräm
- 5,5 dl mjölk gärna standardmjölk
- Bryn smöret och ställ att svalna lite.
- Vispa ihop ägg och socker riktigt pösigt och poröst.
- Vänd ner gräddfil, det brynta smöret samt olja med slickepott.
- Sikta sedan ner torrvarorna och vänd runt så att du får en slät smet.
- Häll i en smord och mjölad (alternativt klädd med bakplåtspapper) springform ca 23 cm diameter och strö över pärlsocker.
- Grädda på 175°c I ca 45min. Tänk på att anpassa gräddningstid efter form och ugn. En teststicka är bra att kontrollera kakan med.
- Kyl ner kakan och blanda ihop vaniljkräm. Häll mjölken i en bunke, vispa sedan ner pulvret från påsen med elvisp. Vispa ihop ett par minuter så att du får en riktigt fluffig och god kräm.
- Dela kakan på mitten och bred på krämen. Ställ i kyl ca 20 min innan servering så att krämen hinner sätta sig.