Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(41)

Kärleksmumstårta med vispad pannacotta

En av våra mest älskade bakverk - kärleksmums, här i ny tappning! Tårtan är dekorerad med klassisk mockaglasyr samt vispad pannacotta. Dekorera med riven kokos, strösselhjärtan, chokladkulor samt dekorationer av deco melts. Tips! Förbered den vispade pannacottan dagen innan då den behöver vila minst 4 timmar i kylen.

baka.se

Vote
(41)

Räcker till 1 st tårta (20-25 cm)

Räcker till...

1 st tårta (20-25 cm)

Ingredienser

Så gör du

Kaka
  • 2 st ägg stora
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl neutral olja
  • 3 dl mjöl
  • 2 msk kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl hett starkt kaffe
Glasyr
  • 100 g smör
  • 0,75 dl starkt kaffe
  • 0,5 dl kakao
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 1 st salt liten nypa
  • 5 dl florsocker
Vispad pannacotta
  • 2 st gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk vanilla paste eller 1 msk vaniljsocker
Dekoration
  • vita deco melts
  • riven kokos
  • strösselhjärtan
  • chokladkulor
Kakan
  1. Sätt ugnen på 185°c och förbered en form ca 23-25 cm i diameter.
  2. Vispa ihop ägg och socker riktigt fluffigt! Rör i matolja och blanda ihop alla torrvaror och sikta ner i äggvispet.
  3. Vänd ihop med slickepott, sist häller du i det heta kaffet och vänder ner så att du får en jämn smet.
  4. Häll i form och grädda på 185°c ca 30 min.
  5. Låt kakan svalna.
Glasyr
  1. Smält smör (blir även väldigt gott om du bryner).
  2. Vispa sedan ihop samtliga ingredienser till en slät kräm.
  3. Bred glasyren direkt på den avsvalnade kakan.
Vispad pannacotta
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Koka upp grädden och tillsätt socker och vaniljpasta/vaniljsocker. Låt koka några minuter under omrörning.
  3. Tag av från plattan. Krama ur gelatinbladen och tillsätt under omrörning.
  4. Dela sedan pannacottan i 3 olika bunkar och tillsätt - 1 tsk frystorkat pulverkaffe i bunke nr 1. Rör ut medans det fortfarande är varmt så att det löser sig. - 1 msk kakao i bunke nr 2, även här vispas det i medans det är varmt. - Den tredje bunken låter du bara vara precis som den är.
  5. Ställ att svalna ( gärna under natten, men minst 4 timmar). Vispa sedan med elvisp tills det blir som mousse i konsistensen (ca 3-5 min).
Dekoration
  1. Smält decomelts och spritsa figurer på ett bakplåtspapper. Låt stelna.
  2. Spritsa den kalla kakan med den vispade pannacottan. Använd olika tyllar för att skapa exempelvis rosor och blad. Strö sedan kokos över och eventuellt lite fina hjärtan och annan dekoration efter tycke och smak.