Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Klassisk Sockerkaka med kanderat apelsinskal

Klassiskt recept, saftig hembakt sockerkaka som här fått ett tjockt täcke av kristyr och kanderat apelsinskal.

Kommer göra succé på kakbuffén!

Vote

Räcker till ca 8-10 bitar

Räcker till...

ca 8-10 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • Du behöver smör och ströbröd till formen
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2½ dl socker
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • ½ apelsin finrivet skal och pressad saft
  • ½ dl mjölk (3%)
Dekoration:
  • Dr. Oetker kristyr vit
  • 2-3 msk Dr. Oetker Kanderat Apelsinskal
  • Sätt ugnen på 175 grader.

    Smöra och bröa en sockerkaksform som rymmer ca 1 1/2 liter.

    Rör smör och socker poröst, rör ner äggen, ett i taget och bland noga.

    Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker och tillsätt i smeten, lite i taget. Blanda noga till en slät smet. Tillsätt finrivet apelsinskal, pressad saft och mjölk, blanda.

    Skeda ner smeten i den väl smorda och bröade formen. Grädda kakan långt ner i ugnen, ca 50-55 minuter tills kakan är genomgräddad.

    Stjälp upp kakan på ett fat och låt den svalna med formen över sig.

    Dekorera med kristyr och kanderat apelsinskal.