Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Klassisk toscakaka

Recept på en klassisk toscakaka som många har som favorit. Mjuk kaka med ett knäckigt skal av nötter och mandlar. Servera den gärna med en klick grädde.
Vote
(1)

Räcker till 8 portions

Räcker till...

8 portions

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

Kaka
  • 75 g Smör
  • 3 st Ägg
  • 3 dl Strösocker
  • 4 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
  • 1 dl Mjölk
  • Dr. Oetker Citronarom
Toscatäckte
  • 3 dl Dr. Oetker Nötter och Mandlar en blandning
  • 75 g Smör
  • 0,5 dl Strösocker
  • 0,5 dl Ljus sirap
  • 1,5 msk Vetemjöl
  • 1,5 msk Mjölk
Kaka
  1. Sätt ugnen på 175°C (även för varmluft).
  2. Smöra och bröa en rund springform, ca 24 cm i diameter.
  3. Smält smöret och låt det svalna.
  4. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.
  6. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten, tillsammans med smör och mjölk. Smaksätt ev. med citronarom. Använd gärna slickepott för att behålla luften i smeten.
  7. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
Toscatäcke
  1. Hacka nötterna/mandeln grovt. Smält smöret i en kastrull och rör ner socker, sirap, vetemjöl och mjölk. Sjud under omrörning tills glasyren tjocknar.
  2. Rör ner nöt- och mandelblandningen i glasyren.
  3. Ta ut kakan och bred på glasyren jämnt över ytan.
  4. Grädda i ytterligare 15–20 minuter tills ytan är gyllene och knäckig.
  5. Låt svalna i formen innan servering.