Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kokos och Banankaka
Kokos och banan är en vinnande kombination i denna kaka. Tryck ner Bounty bitar i smeten innan den ska in i ugnen och bred Nutella kräm på den färdiga kakan. Barnsligt gott!
Recepttyp
Mjuka kakor
Banankaka
Ingredienser
Så gör du
- 100 gram smör
- 2 1/2 dl socker
- 2 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel
- 2 bananer
- 1/2 dl mjölk
- ca 10 st Bounty choklad
- 1/2 dl kokos + mer till att bröa formen och till dekoration
- Nutella kräm
Smält smöret. Dela Bounty chokladen i småbitar.
Blanda vetemjöl, bakpulver och socker väl. Blanda ner kanel.
Rör ner smöret och tillsätt mjölk och ägg. Blanda ordentligt.
Mosa bananerna med gaffel och rör ner tillsammans med kokos.
Smörj kakformen med smör och bröa med kokos. Häll smeten i formen och tryck ner Bounty Chokladbitarna lite lätt, dem sjunker ner under bakningen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter på 175 C. Låt kallna innan du stjälper upp kakan.
Bred på nutella krämen i ett lager och strö över kokosen.