Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Kokoskaka

En lättbakad och god variant på sockerkakan. Här med smak av kokos.

Vote
(2)
Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

  • 250 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 tsk Dr. Oetker citronarom
  • 2 msk grädde
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  1. Smörj en sockerkaksform och bröa den med riven kokos eller ströbröd.

  2. Rör smör och socker vitt och poröst. Rör ned äggen ett i taget.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och kokosflingor och vänd försiktigt ned det i smeten. Tillsätt grädde och citronarom.

  4. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 50-60 minuter. Känn med sticka att kakakn är klar.

  5. Låt kakan svalna. Dekorera med kristyr, cocktailbär och jordgubbskulor.