Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(23)

Kokoskakor

En smaskig långpannekaka med en småseg kokosglasyr på, den är livsfarlig ljummen....

 

annoest

Vote
(23)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 st långpanna ca 45 bitar

Räcker till...

1 st långpanna ca 45 bitar

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

Botten
  • 175 g matfett
  • 4 st ägg
  • 6 dl socker
  • 8 msk kakao
  • 2 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
Glasyr
  • 200 g kokosflingor
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 75 g matfett
  • 2 msk vetemjöl
  1.  Smält matfettet, vispa ägg och socker vitt och pösigt.

  2.  Blanda kakao, salt, vaniljsocker och mjöl och sikta ner i smeten.

  3.  Blanda ner matfettet och rör ihop.

  4.  Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, grädda 20 min i 200 grader (jag gräddade 15 min men jag hade
    ingen långpanna utan tog en djup plåt, den var dock större än en långpanna).

  5.  Värm under tiden ingredienserna till glasyren i en gryta under omrörning, bred försiktigt ut glasyren på kakan.

  6. Grädda klart i ca 10 min tills kakan fått fin färg, låt svalna och skär i rutor.