Krämig yoghurtkaka med kokostäcke
Tips:
Rosta kokosflingorna lätt i en teflonpanna.
Smaksätt glasyren med rivet apelsin- eller citronskal.
Receptet insänt av Anna Hammarberg, Västerås
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 1 st långpanna
1 st långpanna
Ingredienser
Så gör du
Kaka:
- 4 dl Lindahls Turkisk / Grekisk Yoghurt (400 g)
- 2 dl florsocker (200 g)
- 3 dl vetemjöl (185 g)
- 2 tsk bakpulver (15 g)
- 2 tsk vaniljsocker (10 g)
- 2 tsk krossad kardemumma (10 g)
- 4 msk smält smör (60 g)
Glasyr:
- 3 dl Lindahls Turkisk / Grekisk Yoghurt (300 g)
- 1 dl florsocker (90 g)
- 1 tsk vaniljsocker (5 g)
- 1 dl riven kokos (100 g)
Smält smöret och låt svalna.
Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Rör i yoghurt och smöret. Rör inte för mycket för bästa resultat.
Bred ut smeten i en långpanna till ett jämn lager. Grädda i nedre delen av ugnen vid 175 grader i ca 20 minuter. Känn med en sticka. Låt kakan svalna.
Rör ihop yoghurt, florsocker och vaniljsocker till en slät smet.
Bred glasyren i ett jämn lager över kakan. Strö kokos över.Skär kakan i lagom stora bitar efter eget önskemål.