Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Krämig yoghurtkaka med kokostäcke

Tips:
Rosta kokosflingorna lätt i en teflonpanna.
Smaksätt glasyren med rivet apelsin- eller citronskal.

Receptet insänt av Anna Hammarberg, Västerås

Vote
(2)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 1 st långpanna

Räcker till...

1 st långpanna

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Kaka:
  • 4 dl Lindahls Turkisk / Grekisk Yoghurt (400 g)
  • 2 dl florsocker (200 g)
  • 3 dl vetemjöl (185 g)
  • 2 tsk bakpulver (15 g)
  • 2 tsk vaniljsocker (10 g)
  • 2 tsk krossad kardemumma (10 g)
  • 4 msk smält smör (60 g)
Glasyr:
  • 3 dl Lindahls Turkisk / Grekisk Yoghurt (300 g)
  • 1 dl florsocker (90 g)
  • 1 tsk vaniljsocker (5 g)
  • 1 dl riven kokos (100 g)
  1. Smält smöret och låt svalna.

  2. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Rör i yoghurt och smöret. Rör inte för mycket för bästa resultat.

  3. Bred ut smeten i en långpanna till ett jämn lager. Grädda i nedre delen av ugnen vid 175 grader i ca 20 minuter. Känn med en sticka. Låt kakan svalna.

  4. Rör ihop yoghurt, florsocker och vaniljsocker till en slät smet.
    Bred glasyren i ett jämn lager över kakan. Strö kokos över.

  5. Skär kakan i lagom stora bitar efter eget önskemål.