Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Kristins speciallare

Supergoda kakor som passar till fest och vardagsmys! Kladdkaksbotten och en god enkel glasyr. Lätta och snabba att slänga ihop! :)

Kristinbakar

Vote
(5)

Ingredienser

Så gör du

Botten:
  • 5 ägg
  • 4 dl socker
  • 41/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 5 msk kakao
  • 2 dl vatten
  • 300 g smör Det går bra med margarin också.
  • 200 g hackad mörk blockchoklad
Glasyr:
  • florsocker
  • vatten
  • ev. karamellfärg
  • Strössel
  1. Botten:

    1. Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Vispa ägg och socker pösigt.

    3. Blanda alla tora ingridenser (uton chokladen). Ha sedan i de i äggsmeten.

    4. Smält smöret. Tillsätt de och vattnet i smeten.

    5. Häll i långpanna och strö över den hackade chokladen.

    6. Grädda i 10-15 min.

  2. Glasyr:

    När kakan har kallnat kan du göra glasyren.

    Blanda ihop flocrsocker med lite vatten, (ni ser om det behövs med av något). Ha i eventuell karamelfärg. Dekorera med strössel :)