Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Krusbärsrutor
Lättbakade långpannerutor med smak av vanilj och krusbär.
Räcker till 15-20 st bitar
Räcker till...
15-20 st bitar
Recepttyp
Mjuka kakor
Bärkaka
Ingredienser
Så gör du
- 100 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g krusbär
- 50 g mandelspån
Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten. Rör till sist ner det avsvalnade matfettet.
Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20 x 30 cm. Bred ut smeten i långpannan och fördela bären över hela kakan. Strö över mandelspån.
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor.