Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(122)

Krusbärsrutor

Lättbakade långpannerutor med smak av vanilj och krusbär.

Flisan

Vote
(122)

Räcker till 15-20 st bitar

Räcker till...

15-20 st bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g krusbär
  • 50 g mandelspån
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet och låt det svalna.

  2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten. Rör till sist ner det avsvalnade matfettet.

  3. Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20 x 30 cm. Bred ut smeten i långpannan och fördela bären över hela kakan. Strö över mandelspån.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor.