Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Kryddkaka med äpple och dadlar

Recept på en kryddig julkaka med smak av pepparkaka.

Vote

Räcker till 1 st 2 liters form

Räcker till...

1 st 2 liters form

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 250 g smör
  • 3 dl socker
  • 3 st ägg stora
  • 2,5 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 påse Dr. Oetker pepparkakskryddor
  • 1 st stort äpple i små tärningar
  • 100 g hackade dadlar eller fikon
  • 50 g Dr. Oetker hackade hasselnötter
  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Rör smör och socker vitt och poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och mjölk i smeten.

  3. Ha till sist i äpple, dadlar och nötter. Häl smeten i smord och bröad form, ca 2 liter.

  4. Grädda i 175°C ca 1 timme. Känn med sticka att kakan är färdig.

  5. Låt kakan stå någon dag innan den avnjutes i tunna skivor. Kakan håller sig minst en vecka i rumstemperatur men går också bra att frysa.