Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kryddkaka med äpple och dadlar
Recept på en kryddig julkaka med smak av pepparkaka.
Räcker till 1 st 2 liters form
Räcker till...
1 st 2 liters form
Recepttyp
Mjuka kakor
Mjuk pepparkaka
Tillfälle
Jul
Ingredienser
Så gör du
- 250 g smör
- 3 dl socker
- 3 st ägg stora
- 2,5 dl mjölk
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 påse Dr. Oetker pepparkakskryddor
- 1 st stort äpple i små tärningar
- 100 g hackade dadlar eller fikon
- 50 g Dr. Oetker hackade hasselnötter
Sätt ugnen på 175°C.
Rör smör och socker vitt och poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och mjölk i smeten.
Ha till sist i äpple, dadlar och nötter. Häl smeten i smord och bröad form, ca 2 liter.
Grädda i 175°C ca 1 timme. Känn med sticka att kakan är färdig.
Låt kakan stå någon dag innan den avnjutes i tunna skivor. Kakan håller sig minst en vecka i rumstemperatur men går också bra att frysa.