Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Kryddkaka med äpple och dadlar

Recept på en kryddig julkaka med smak av pepparkaka.

Vote
(1)

Räcker till 1 st 2 liters form

Räcker till...

1 st 2 liters form

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 250 g smör
  • 3 dl socker
  • 3 st ägg stora
  • 2,5 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 påse Dr. Oetker pepparkakskryddor
  • 1 st stort äpple i små tärningar
  • 100 g hackade dadlar eller fikon
  • 50 g Dr. Oetker hackade hasselnötter
  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Rör smör och socker vitt och poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och mjölk i smeten.

  3. Ha till sist i äpple, dadlar och nötter. Häl smeten i smord och bröad form, ca 2 liter.

  4. Grädda i 175°C ca 1 timme. Känn med sticka att kakan är färdig.

  5. Låt kakan stå någon dag innan den avnjutes i tunna skivor. Kakan håller sig minst en vecka i rumstemperatur men går också bra att frysa.